Route & Info

Adres en openingsuren

Hertboommolenmuseum
Windmolenstraat 20
1760 O.L.V.-Lombeek (Roosdaal)

t +32 54 51 87 07
f +32 54 51 87 17

OPEN: Iedere 3de zondag van de maand van 14:00 tot 17:00 uur en voor groepen na e-mail: info@windmolen.be

Voorwaarden

- voor groepen gelieve twee weken vooraf contact opnemen
- toegangsprijs voor het Museum: 4,00 € per persoon met een minimum van 40,00 € per groepsbezoek
- betaling vooraf uit te voeren op bankrekening
BE80 7330 6060 0677 van Hertboommolenmuseum vzw, Windmolenstraat 20, 1760 Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, met melding datum bezoek en aantal personen.

Bij het bezoek aan het museum krijgt iedereen een 'Sleutelplan', met info, weetjes en een code die toegang geeft tot de Luisterzetel en het Zepposspel. In de Luisterzetel vertelt Filip Peeters over de moorden in het molenaarshuis. En in het Zepposspel kunnen kinderen via toestellen uit de jaren zestig contact zoeken met de verdwenen kapitein.

Wegbeschrijving

  • Vanaf de kust via de E40 Oostende-Brussel afrit Aalst richting Ninove; op het einde van de expressweg in Ninove de A8 (Ninoofsesteenweg) richting Brussel nemen. In Roosdaal is de windmolen reeds vanop de steenweg te zien aan de rechterkant. Aan O.L.V.-Lombeek rechts afslaan en daarna terug rechts afslaan tot aan de molen. Er staan wegwijzers.
  • Vanuit Brussel of vanuit richtingen die aansluiten op de grote Ring rond Brussel de afslag Dilbeek nemen en richting Ninove volgen gedurende +/- 15 km tot in Roosdaal; dan links afslaan richting O.L.V.-Lombeek, daarna rechts afslaan richting windmolen. Er staan wegwijzers.
  • Wie met de Lijn komt neemt de bus Brussel-Ninove-Brussel tot aan de bushalte “Belle Alliance”. Stappen richting O.L.V.-Lombeek en daarna de eerste straat rechts nemen. Een tocht van ongeveer 15 minuten.

Chauffeurs kunnen met de wagen terecht op de groene parking naast het museum. Deze plek is niet geschikt voor bussen of andere zware voertuigen.

hertboommolen mmuseum plan

Download de routebeschrijving (PDF)